Siyah Mısır
Siyah Mısır nedir?
1995 yılında Konya/Akşehir Gölçayır mahallesinde, dedelerimizden kalan tohumlar ile yetiştirmeye başladık. Aslında ilk olarak kendi ihtiyacımızı karşılamak amacı ile yetiştiriyorduk. Elimizdeki tohumlar “unutulan eski tohumlarımızdı” biz de canlandırmayı hedefledik. Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz.Güvenle tüketin diye hiçbir katkı maddesi kullanmadan tamamen doğal bir üretim yaparak emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Siyah Mısır, Sarı mısırın patlağının aksine siyah mısır patlağı daha küçük, daha beyaz ve daha lezzetlidir. Haşlaması sarı mısırdan farklıdır. İlk olarak koçanından ayıklanır ve bir gün suda bekletilir. Ertesi gün tanelenmiş mısırlar suya atılır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra salatalarda garnitür olarak kullanılabilir. Eski usûl kendinden tohum alarak yetiştirildiği için tohum olarak ta kullanılabilmektedir
Konya/Akşehir’ de üretimi yapılıyor. Mayıs ayında ekilip Ekim ayında hasata başlanıyor. Hiçbir ziraî mücadele görmüyor. Boyları normal mısıra göre daha kısadır. Bu nedenle yetiştirilmesinde ve toplanmasında insan gücü ön plandadır.