Size bir telefon kadar yakınız
0 542 620 97 44
Dil Seçin
trende

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Ürünlerimiz hakkında bilgi, kullanım detayları soru ve cevapları bulabilirsiniz.
Andız Nedir? Andız Pekmezi Nasıl Elde Edilir?
Andız bir çam ağacı çeşididir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde ve Toros dağları çevresinde yetişir. Mersin, Tarsus, Anamur, Gülnar ve Kozan civarlarında andız meyveleri yetişir. İğne yapraklı ağacın meyveleri andız olarak isimlendirilir. Andız meyveleri zeytine benzer. Bu meyvelerden de andız pekmezi yapılır.
Andız Pekmezi Faydaları Nelerdir?
Bir çam ağacı cinsi olan andız meyvesinden pekmez elde edilir. Hazırlanan pekmez birçok rahatsızlığa faydalıdır. Andız pekmezinin faydalarından bazıları şöyledir;
• Antioksidan maddeler ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir.
• Balgam söktürücü özelliği ile şifalıdır. Aynı zamanda öksürüğe iyi gelir. Bronşit için de faydalı bir besindir.
• Nezle, grip ve soğuk algınlığına fayda sağlar.
• Romatizmaya ve bacak ağrılarına şifalıdır. Ağrılarına hafiflemesini sağlar.
• Ağız yaralarının geçmesine yardım eder.
• Gut rahatsızlığı için faydalı olması da andız pekmezinin faydaları arasındadır.
• İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. İdrar söktürücüdür.
• Cilt için de oldukça yararlıdır. Ciltteki egzama ve sedef hastalığı rahatsızlıklarına karşı fayda sağlar. Ciltteki kaşıntı, kızarıklık ve alerjiye de yarar sağlar.
• Kalp dostu bir pekmezdir. Kalp damarlarını korur.
• Ateş düşürücü özelliği vardır.
• Ciltteki iltihaplar ve çıbanlara faydalıdır. Krem şekline getirilerek iltihap ve çıbanlara sürülerek fayda sağlanabilir.
• Saç dökülmelerine karşı kullanılabilir.
• Karaciğeri ve dalağı korur.
• Mide ağrılarına şifalıdır. Mideyi korur.
• Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardım eder.
• Bağırsakları rahatlatır, bağırsak parazitlerini yok edici etkiye sahiptir.
• Basur ve ishale iyi gelmesi andız pekmezinin faydaları arasındadır.
• Kanı temizler.
• Böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar, böbreklerde taş oluşumunu önler.
Andız Pekmezi Nasıl Kullanılır?
• Andız pekmezi tek başına tüketilebileceği gibi farklı şekillerde de tüketilebilir.
• Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı pekmez karıştırın. İçerek tüketebilirsiniz.
• Andız pekmezini sabahları kahvaltıda bir yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.
Keçiboynuzu nedir?
Keçiboynuzu, Akdeniz, Kuzey Afrika’nın yanı sıra, Hint Yarımadası ve Asya’nın belirli bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Keçiboynuzu, içerisinde kalsiyum, çinko, potasyum, fosfor, K ve E vitaminleri gibi mineral ve vitamin içeriğine sahiptir. Ayrıca keçiboynuzu içerdiği %52-62 şeker oranıyla enerji içeriği yüksek gıdalar arasındadır.
Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
İşte cilt sağlığından, üst solunum yolu hastalıklarına kadar, keçiboynuzunun sağlığa faydaları:
• Kilo vermede yardımcıdır. Keçiboynuzu içerisinde diyet lifi bulunur. Bu lif, yemekten sonra zaman zaman serbest bırakılan ve vücuda açlık hissi veren bir hormon olan ghrelin salgısını engeller. Bu sayede, keçiboynuzu aşırı yeme istediği azaltarak, kilo sorununa önleyici ve iyileştirici etki yapar.
• Kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Keçiboynuzunda bulunan D-pinitol, insan metabolizmasında insülin gibi davranarak kan şekerini düşürme ve dengeleme özelliğine sahiptir.
• Doğal besinleri içeren bir beslenme düzeninden gelen potasyum, insanlarda kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı bilinmektedir. Keçiboynuzu da mineral maddelerce zengin olup içeriğinde en fazla potasyum içermektedir.
• Keçiboynuzu ishale karşı iyi gelir. İçerisindeki lif sayesinde sindirim sistemine dost olan keçiboynuzu, ishale karşı oldukça faydalıdır. Uzmanlar keçiboynuzunun ishale karşı anlık etki gösterdiğini belirtiyorlar.
• Keçiboynuzu hasarlı hücreleri onarır.
• Keçiboynuzu soğuk algınlığa faydalıdır. Keçiboynuzunun içerisinde bulunan antioksidan doğal bir antibiyotiktir. Gribe ya da öksürüğe sebep olan virüs ve enfeksiyonlara karşı yok edici etkisi bulunmaktadır.
• Cinsel gücü artırır. Enerji deposu olan keçiboynuzunun cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.
Keçiboynuzu özü nedir?
Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu tohumlarından elde edilen doğal bir gıda katkısıdır. Keçiboynuzu özü yoğurt, krem peynir ve dondurma gibi çeşitli gıda ürünlerine eklenir. Gıdada, kalınlaşma ve stabilize edici bir madde olarak kullanılır. Keçiboynuzu özü aynı zamanda glütensizdir ve bazen yiyeceklerde çikolata aroması sağlamak için kullanılır.
7 gram keçiboynuzu özünün besin içeriği yaklaşık olarak, 9 kalori, 2 gram karbonhidrat, 2 gram fiber içerir. Keçiboynuzu özü bir ton besin içermezken, önemli miktarda sağlığa yararlı lif bulundurur. Sadece birkaç gram keçiboynuzu günlük lif ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu içerir.
Keçiboynuzu özünün faydaları nelerdir?
• Balgam sökücüdür.
• Vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasını sağlar.
• Bağışıklı sistemini güçlendirir.
• Cinsel gücü arttırdığı gibi, sperm sayısını artırdığı bilinmektedir.
• Diş ve diş eti sağlığında fayda sağlar.
• Kansızlığa iyi gelir.
• Düşük kolesterole iyi gelebilir.
Keçiboynuzunu nasıl tüketebiliriz?
Keçiboynuzu, pekmez, toz, kür, nektar gibi birçok seçenekle tüketilebilir.
Aldığınız keçiboynuzu çok sertse, taze değilse ılık ve temiz suda bir süre bekleterek tüketebilirsiniz.
Keçiboynuzunun sık sık doğal haliyle tüketimi pek fazla tavsiye edilmemektedir. Daha rahat kullanmanız için pekmez olarak tüketebilirsiniz.
Kan şekerini dengelemek için keçiboynuzu kürü
Malzemeler:
2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
Sıcak keçi sütü
Yapılışı:
1 bardak sıcak keçi sütünün için 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu ekleyin ve eritin.
Her gün kahvaltıda ve akşam yatmadan 1 saat önce sıcak olarak içebilirsiniz.
Süt tüketmek istemiyorsanız, sıcak su ile yapabilirsiniz.
Öksürük için keçiboynuzu kürü
Bir kaşık keçiboynuzu pekmezi içine birkaç damla limon sıkarak her sabah aç karnına tüketin. Kahvaltı yapmak için en az 5 dakika bekleyin. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak tekrarlayın, ihtiyaç duyduğunuzda yeniden küre başlayabilirsiniz. Boğazınızda aşırı tahriş varsa, pekmez içine ılık tereyağı da ekleyebilirsiniz.
Whatsapp
Whatsapp Sipariş Hattı